Herääminen

Tämä vuosi on jo tuonut tullessaan mm. sen, että kilpirauhasen ongelmani on nyt varmistunut. Ultraäänitutkimuksessa todettiin suurentunut kilpirauhanen ja tulehduksenjälkeisiä merkkejä. Ei onneksi mitään kyhmyjä tai muuta epäilyttävää.
Vain normaalia suurempi rauhanen, joka selittää ajoittaisen ahtauden tunteen kurkussa ja myös ne kohonneet kilpirauhasvasta-aineet, jotka mitattiin 11/16 eli jo reilu vuosi sitten. Tuolloin jo epäiltiin autoimmuunikilpirauhastulehdusta, mutta vasta-aineita voi nostaa joku muukin elimistössä, eli sinällään tärkeä tieto tuo, että tyreoidiitti se on.

Kilpirauhashormonit (T4 ja TSH) ovat pysyneet sopivana Thyroxin-lääkityksellä ja pärjäsin marras-joulukuun yllättävän hyvin, joka on ollut todella raskas kaamoksen takia. Edellisvuonna tarvitsin kirkasvalolamppua paljon pitempään, viime syksynä käytin sitä ehkä viikon ja totesin, että en tarvitse sitä. Mieliala ja jaksaminen eivät laskeneet.

Osasyy tähän kaamoksen yli jaksamiseen voi olla, että siirryin gluteenittomaan ruokavalioon loka-marraskuussa. Minulta hävisi paljon turvotusta koko kehosta ja mm. muutaman vuoden vaivannut vasemmanpuoleinen kylkikipu, jonka olin jo aiemmin tulkinnut suolistoperäiseksi. Nämä pitkäaikaiset oireet viittaavat vahvasti jonkinlaiseen inflammaatioon kehossa. Inflammaatio taas voi ruokkia tuota autoimmuunityreoidiittia, joka taas voi estää normaalia hormonitoimintaa ja toki elimistössäni voi tapahtua muitakin autoimmuunireaktioita, joista en tiedä. Enhän ollut tietoinen tuosta tyreoidiitistakaan. Kilpirauhanen ei juuri näy eikä tunnu ulospäin suurentuneelta, mutta ultrassa se oli selvästi laajentunut. Olen joskus tuntenut kaulan molemmilla sivuilla kipua, mutta olen tulkinnut imusolmukkeiden aristavan - tämä on saattanut hyvinkin olla tulehduksen aikaista kipua.

Perinteinen lääketiede ei ilmeisesti tunnusta sitä, että kilpirauhasvasta-aineita voitaisiin saada laskettua alas. Eli kun tulehdus on ollut, kilpirauhanen vaan tuhoutuu. Olen lukenut nyt monesta lähteestä, että nimenomaan gluteenittomalla (ja joskus lisäksi maidottomalla) ruokavaliolla ihmisten vasta-ainearvot ovatkin laskeneet todella paljon. Tämä olisi minunkin tavoitteeni - tai ehkä viimeinen oljenkorsi.

Merkittävä asia itselläni on tässä ollut se vakava homealtistus työpaikalla, joten olen koko ajan pitänyt ainakin osasyyllisenä siihen, että keho ei toimi. Jos miettii järjellä, niin sellaiset määrät myrkkyjä, joita olen elimistööni saanut, ei ole ihme jos kehossani tapahtuu hallitsemattomia asioita. Oireilu työpaikalla on käynyt sietämättömäksi ja jo tunnin oleskelun jälkeen olen kuin kuumeessa.
Nyt vihdoin, olen pääsemässä hometiloista kokonaan pois!!!

Tuntuu, että nyt meillä on mahdollisuus. Jos ja kun saan elimistöni mahdollisimman myrkkyvapaaksi (myös niistä allergeeneista, joita suolistoni kautta elimistöön kulkeutuu ja joita vastaan kehoni mahdollisesti hyökkää) ja sekä autoimmuuni- että muut tulehdustilat kuriin, voisin raskautua. Lohdullista tässä on se, että voin vaikuttaa omilla valinnoillani. Perinteinen lääketiede ei ole meitä pystynyt toistaiseksi auttamaan, joten sen varaan olisi aika masentavaa nojata.

Edelleen - mitään elimellistä tai hormonaalista syytä ei ole löytynyt, miksi en tule raskaaksi. Jäljelle jää immunologiset syyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Alkioliima / EmbryoGlue ???