Selittämätön lapsettomuus

Jopa 25 % lapsettomuuden syistä on tuntemattomia. Hormonaaliset syyt, immunologiset syyt jne... Epäily siitä, että kehoni immunologia on häiriintynyt, alkaa olla entistä varmempi. Immunologisia syitä lapsettomuudelle tiedetään olevan, mutta syitä tai hoitokeinoja ei tunneta. Elimistössä käynnistyvä autoimmuunireaktio voi aiheuttaa sen, että alkio ei kiinnity.

Ongelmalliseksi kaiken tekee se, että lääketiede ei tunne keinoja vaikuttaa näihin ongelmiin. Paitsi kortisoni, mutta se ei ainakaan minun kohdallani tehnyt muutosta muihin yrityksiin. Eikä lääkäri oikeastaan pitänyt sitäkään ihan tarpeellisena. Kilpirauhasen toimintahäiriöiden tiedetään vaikuttavan hedelmällisyyteen... jotenkin. Mutta koska koko kilpirauhasen hoito on meillä kovin pintapuolista ja vähintäänkin sekavaa, niin siihenkin vaikuttaminen on arpapeliä. Sattuuko sopiva lääkäri, sattuuko olemaan riittävästi rahaa, että voit hakeutua sopivalle lääkärille jne.

Allergiat, homealtistus yms. sotkevat immunologiaa vielä ulkoa päin. Hometestejä ja allergiatestejä ei kuitenkaan juurikaan tehdä, gluteeniyliherkkyyttä ei tutkita. Pitkittyneeseen homealtistukseen muuten liittyy yliherkkyyksien kehittyminen ja jostain syystä itselleni on tämän kohta 4-vuotisen lähes päivittäisen homealtistuksen aikana kehittynyt jonkinlaiset yliherkkyydet gluteenille, maidolle ja lisäksi tutkimusten perusteella on syytä epäillä astmaa (lisäselvityksiä tulossa). Keliakia ei veritestin perusteella ole, eikä laktoosi-intoleranssia. Nämä olisin osannut arvata kyllä, koska pystyn tiettyjä viljoja käyttämään ongelmitta ja laktoosittomia tuotteita olen osannut itse käyttää kokeilumielessä, kun epäilin sen aiheuttavan vatsaongelmia. Maitoallergiatestiä sen sijaan työterveyslääkäri ei kokenut tarpeelliseksi, koska sitä ei kuulemma ole kuin lapsilla. Jostain syystä sitä kuitenkin todetaan myös aikuisilla ja oireet ovat kovin samanlaisia kuin itselläni. Jätin maidon täysin pois ruokavaliostani nelisen viikkoa sitten, jotta näen mahdollisen vaikutuksen. Vatsavaivoja ei ole juurikaan ollut. Eikä limaisuutta ja pahaa makua suussa, kuten aina maitotuotteiden jälkeen. Ehkä kuvittelen, mutta jos oikeasti olenkin maidolle allerginen, niin maitoproteiini aiheuttaa elimistössäni autoimmuunireaktion, joka kerta kun sitä käytän. En siis aio toistaiseksi käyttää mitään maitoa sisältävää. Vähensin taas myös sokerin minimiin, koska sillä tiedetään olevan myös tulehdusta aiheuttavaa vaikutusta elimistössä. En kuvittelekaan, että eläisin loppuelämäni täysin ilman sokeria, mutta elimistö saa nyt ainakin siltä osin aikaa korjaantua.

Nämä ruokavaliomuutokset ovat niin tuoreita juttuja, että en vielä pitkään aikaan tiedä, mitä vaikutuksia niillä mahdollisesti on. Aikuisten oikeasti kuitenkin ajattelen, että tällä voi olla elimistössäni isoja vaikutuksia ja mahdollisesti myös rauhoittaa autoimmuunisairauksiani. Ainakin voin aina vaan paremmin, joten sen täytyy olla sen arvoista. Käyn nyt sähköakupunktiossa, jolla hoidetaan immunologiaa ja erityisesti paksusuolen heijastepisteitä ja lisäksi kohdun ja munasarjojen alueita.

Se, mitä tässä viime aikoina on tapahtunut, on muutos siinä, että haluan hoitaa itseäni. Uskon, että voin voida paremmin ja minähän voin jo paremmin! En tee tätä kaikkea enää vain koska ehkä voin tulla joskus raskaaksi, kun muutan elintapojani. Sekin voi olla mahdollista kyllä, mutta vaikkei niin ikinä kävisikään, niin ainakin olen tehnyt ison jutun oman terveyteni eteen!

Inseminaatioita ei aloiteta nyt, kuten oltiin alun perin suunniteltu. Siittiöolkien hinta on noussut viime vuodesta 290 eurosta 480 euroon, joten emme lähde tilaamaan paria olkea, vaan tilaamme sitten kun on mahkuja ottaa useampi olki kerralla. Harmittaa tottakai, kun luultiin, että meillä rahat olisi esim. neljään olkeen. Sillä hinnalla, kun tilaisimme nyt neljä olkea, olisimme aiemmalla hinnalla saaneet melkein neljä olkea ja neljä inseminaatiota maksettua!!! Jos ei tämä jo aiemmin ollut kallista, niin...

Elämä on nyt hyvä, joten emme valita! Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Alkioliima / EmbryoGlue ???