Muutoksia

Olen nyt kolmatta viikkoa ilman alkoholia ja neljättä päivää ilman sokeria. Tein siis päätöksen olla vuoden ilman alkoholia, paristakin syystä. Viime kerralla piinapäivien loputtua ja menkkojen alettua, olin harmissani, että nyt pitää sitten vappuna juoda alkoholia ja olla krapulassa. Ajattelin tosiaan, että pitää! Yhtenä iltana tuli kuitenkin ajatus, että eipä tosiaankaan pidä, kun olo on piinapäivien aikaan ja jälkeen paljon parempi kun ei ole ottanut pariin viikkoon tippaakaan mitään. Päätin, että aloitan vuoden ilman alkoholia, koska se tuntui hyvältä. Ei myöskään tarvitse "piilotella" piinapäivien juomattomuutta missään tilanteessa. Tai mahdollisen alkuraskauden...

Vappu olikin sitten ensimmäinen "alkoholijuhla" tämän päätöksen jälkeen ja mulla oli niin hyvä fiilis koko pyhien ajan! Oltiin mun vanhempien luona, jossa viinit kuuluu aina ruokien kanssa ja saunajuomat saunaan. Yksi asia, jota arvelin kaipaavani, on kuohuviini. Mutta kertaakaan ei tullut kyllä oloa, että harmi kun en voi ottaa. Oli kivaa, että voitiin mennä autolla keskustaan ja tulla autolla pois kun haluttiin. Oli myös ihan superkivaa, että heräsi pirteänä joka aamu ilman mitään oloja. Tokihan siis nyt en olisi voinut joka tapauksessa ottaa piinapäivien takia, mutta en niinkään ajatellut sitä ollenkaan.

Huvittavaa oli, millaisia reaktioita asia kavereissa herätti. Sain selittää asiaa ihan kunnolla. Alkujärkytyksen (siis ihmiset olivat oikeesti todella ihmeissään) sain kyllä ihan positiivisia kommentteja. Yksi hyvä ystävä oli heti mun takana ja ymmärsi homman täysin. Mutta joillekin tuntuu olevan ihan mahdoton ajatus olla "niin pitkään" juomatta. Totesin tähän vain, että vuosi on aika lyhyt aika elämästä.
Puolisoni totesi jälkeenpäin, että jos mun kumppani olisi mies niin ihmiset ajattelisi, että oon raskaana :D

No se sokeri sitten. Eli vapunhan vietin juoden simaa ja syöden munkkia yms. Sain ihan järkyttävän ihoreaktion koko kaulaan. Mulla on siis atooppinen iho ja allergioita etenkin lisäaineisiin. Söin ja join enimmäkseen kaikkea kotitekoista eli lisäaineita ei juurikaan tullut. Epäilys heräsi siis, että ihoreaktioni aiheuttajana olisi sokeri ja hiiva.
Olen (varmaan aina) ollut kunnon sokerihiiri. Nyt viime aikoina on tullut syötyä taas kaikkea ihan ilman mitään rajoituksia. Päätin, että heti vapun jälkeen olen kuukauden ilman sokeria. Mitä sitten kuukauden jälkeen tapahtuu, niin kesällä haluan voida syödä jätskiä ja vaikka suklaata joskus. Mutta haluan saada hommaan kontrollin takaisin, etten tarvitse sokeria päivittäin.
Olen myös hyvin helposti saanut hiivatulehduksia, joten senkin puolesta on sokerin käyttö oltava minimissään. Hiivaa olen välttänyt nyt myös täysin, eli syön käytännössä vain täysjyväruisleipää, jossa ei ole hiivaa.

Piinapäivät jatkuvat vielä 4 päivää ja nyt olen kyllä melko hyvin onnistunut olemaan miettimättä asiaa turhaan!

Kommentit

  1. Hahhah, meilläkin aika usein kuulee tuon "jos olisimme heteroita, niin.." -lauseen eri tilanteissa. Tsemppiä holittomaan ja sokerittomuuteen! Itsekin pitäisi vähentää, mutta on se suklaa vaan niin hyvää.. Jos jaksat, niin olisi kiva lukea miten sokeriton etenee!:)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittelen sokerittomasta ekasta viikosta lähipäivinä lisää :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään