Meidän toinen PAS

Toissa päivänä tehtiin meidän toinen PAS luonnonkiertoon, kaiken kaikkiaan kolmas alkionsiirto. Taustalla meillä siis neljä inseminaatiota ennen näitä.
Tilanne oli taas erittäin erinomainen, kohdun limakalvo oli kolmikaikuinen ja alkiot olivat selviytyneet sulatuksesta hyvin ja jatkaneet kehitystään, kun niitä yön yli viljeltiin. Siirto onnistui ongelmitta, eli kaksi alkiota on nyt kohdussa!

Tiistaina aloitettiin Prednisolon ja Lugesteron tukihoitona. Kortisoni siis epäillyn autommuuniperäisen kilpirauhashäiriön takia.
Onnistuin hankkimaan myös poskiontelontulehduksen, jota mulla ei tietääkseni ole ollut ainakaan lapsuuden jälkeen. Olo on niin huono, että oli pakko aloittaa antibioottikuuri ja Panadolia tarvitaan aamulla kun yön jälkeen koskee sen verran kovasti. Harmittaa nämä ylimääräiset lääkkeet ja infektio tähän väliin, mutta toki parempi varmaankin nuo lääkkeet, jotka pitäisi olla turvallisia kuin pitkittynyt infektio ja sen aiheuttama stressi. Syön sitten vitamiineja senkin edestä, vähintään yksi vitamiini yhtä lääkettä kohti :D

Lääkäri oli jälleen hyvin toiveikas onnistumisen suhteen. Mutta juteltiin myös siitä, että tällä ei ole tieteen ja logiikan kanssa mitään tekemistä vaan enemmän kuin taidetta. Eli koitetaan pitää pää kylmänä ja odottaa se pari viikkoa. Tällä kertaa yritän kovasti olla analysoimatta omia tuntemuksia ja "oireita", koska se on aiemmin ajanut mut ihan hermoheikoksi.

Kilpirauhasarvoja kontrolloitiin tällä viikolla myös ja ne olivat pysyneet oikein hyvänä (TSH alle 2), joten jatketaan samalla Thyroxin-annoksella. Jos raskaus alkaa niin kontrolleja jatketaan ja annostusta nostetaan, mutta muussa tapauksessa seuraavat kontrollit vasta kesän jälkeen.

Alkioliimaa ei ryhdytty nyt käyttämään ja myös toisesta alkionkiinnittymistä mahdollisesti tukevasta aineesta mainittiin, mutta lääkäri ei kannustanut senkään käyttöön. Muistaakseni sen nimi oli Gonal Pen, mutta en ole ihan varma ymmärsinkö oikein. Meistä tuntui nyt, että mennään näillä tukihoidoilla, jotka on nyt etukäteen mietitty.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään