Syysflunssa ja aikaa jännittää

Poden parhaillaan toista viikkoa flunssaa, joka ei meinaa luovuttaa vaan piinaa minua siten, että en osaa enää edes laskea montako nenäliinapakettia on kulunut ja koska viimeksi nenäni ja ylähuuleni iho oli ehjä. Enkä yhtään tiedä, montako kymmentä tuntia olen katsonut Netflixiä, koska enää ei meinaa löytyä mitään mielenkiintoista.

Odottelen menkkoja alkavaksi parin päivän sisällä. Sitten alkaa hormonien piikittäminen. Sunnuntaina lopetin Primolut-Norin ja eilen olin ihan varma, että menkat alkavat. Tunsin vähän jotain vuotoa ja alavatsaa-/selkää alkoi jomottaa ihan kuin menkkojen aikaan. Tämä sama juttu kävi kerran lugesteronin lopettamisen jälkeen seuraavana päivänä. Silloinkin vuoto oli kirkasta ja särkykin loppui pian. Nyt(kään) ei sittemmin ole mitään tuntemuksia tai vuotoa ollut. Eli mitä ilmeisimmin menkat alkavat varmaankin huomenna tai torstaina, jolloin oltaisiin suunnitellussa aikataulussa.

Eilen googletin ensimmäistä kertaa "IVF-kokemuksia". Olin yllättynyt lukiessani monta komenttia siitä, ettei toimenpide ole sattunut ja moni valitsisi ennemmin IVF kuin hammaslääkäri. Ymmärsin lopettaa googlettamisen tähän. Tiedän kyllä, että pahimmillaan voi tulla hyperstimulatio ja sen seurauksena suuret kivut ja muita oireita. Toivotaan, että minulla tuo kevennetty hormonihoito ainakin pienentää sen riskiä. Mutta että silti saataisiin riittävästi hyviä munasoluja!
Jotenkin en enää jännitä ja pelkää niin paljon sitä toimenpidettä vaan sitä, että saataisiin niitä alkioita aikaiseksi... Sen jälkeen ei olisi enää kuin taas todennäköisyyksistä kiinni raskautuminen. Ja onhan ne todennäköisyydet paljon suuremmat kuin inseminaatiossa.

Jos kaikki menee hyvin, niin IVF odottaa jo parin viikon päästä! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään