Labroja ja hometta

Kävin valuttamassa verta noin puoleen tusinaan putkeen lääkärin lähetteellä. Kaikki arvot olivat kunnossa (myös TSH ja T4) paitsi kilpirauhasen vasta-aineet. Niistä S-TPOAb oli 200.1 (viitearvo <6) ja S-TyglAb 53 (viitearvo <4).


Oma lääkärini laittoi lähetteen sisätautilääkärille, katsotaan tuleeko se bumerangina takaisin vai onko syytä mennä sinne vastaanotolle noiden kohonneiden arvojen vuoksi. Laitan tulokset myös klinikalle, koska sanoivat aiemmin, että mm. kilpirauhasarvojen viitearvot ovat hoitoihin eri kuin mitä normaalisti. Ja ovathan nuo vasta-aineet selvästi koholla.

Olisi kiva kuulla, jos jollakin on kokemusta siitä, että nuo vasta-aineet ovat koholla.
Mitä googlettamalla löysin, niin kohonneet vasta-aineet ilmeisesti mm. lisäävät keskenmenoriskiä 2-4-kertaiseksi ja myös haittaavat alkion kiinnittymistä. Missään ei kyllä ollut mainittu, että kuinka paljon ne täytyvät olla koholla, että siitä on haittaa.
Tietysti mietityttää, miksi ne ovat koholla ja mitä sille sitten voidaan tehdä.

Toinen juttu on se, että meillä töissä mitä ilmeisimmin on hometta juuri niissä tiloissa, joissa olen työskennellyt viimeiset 2,5 vuotta. Tämä ei ole mikään yllätys, koska olen oireillut melkein koko ajan. Viime kuukausina olen yrittänyt työskennellä muissa tiloissa, mutta se ei täysin onnistu ja oireilu on jatkunut koko ajan. Sairaslomani aikana ei oireilua ollut ja nyt on tämä pari viikkoa ollut töissä taas totuttelua siihen, että koko ajan on nokka tukossa, ääni ei kestä jne. Nyt siis vihdoin meillä töissä on tehty tutkimuksia noihin rakenteisiin ja mitään virallista tietoa ei olla vielä saatu, mutta aika selvästi rivien välistä on ollut luettavissa, että ongelma on, eikä mikään ihan pieni. Kommentti oli myös siihen tyyliin, että en ole kuulemma kuvitellut oireitani... Se on toisaalta lohduttavaa, koska toki olen monesti miettinyt, että onko mulla vaan päässä vikaa. Toisaalta tuntuu siltä, että jos se todella on totta, niin haluan siitä läävästä eroon ja nopeasti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Alkioliima / EmbryoGlue ???