Siirry pääsisältöön

Talvi

Meille tuli ihana talvi! Jos minun toiveeni toteutuisi, niin tästä eteenpäin olisi pelkkää lunta ja pientä pakkasta kevääseen asti.


Soitin klinikalle, vaikka ei olisi huvittanut. Oli kuitenkin pakko sopia edellisen käynnin laskun maksusta, koska en saanutkaan minulle luvattuja rahoja silloin kun piti. Onneksi lupasivat olla lähettämättä karhukirjettä, vaikka maksu myöhästyy nyt noin viikolla.

Juttelin kätilön kanssa, joka oli tietysti heti suunnittelemassa uutta yritystä. Sanoin, että uutta yritystä ei nyt tule vähään aikaan. Hän ymmärsi kyllä. Mutta sanoi, että tässähän on menty ihan nousujohteisesti... Ai, miten? Hän sanoi, että vasta 5-6 alkionsiirron jälkeen aletaan ajatella, että tilanne on huono.
Kysyin sitten, että miten noita tilastoita luetaan: koskeeko ne jokaista ihmistä samalla tavalla vai onko sillä merkitystä, että ne on ehkä koostettu jollain tavalla lisääntymisongelmaisista ihmisistä. Sanoin, että meillä ei ole mitään yrityksiä taustalla ennen klinikkahoitoja. Meillä ei ollut olemassa olevaa ongelmaa tiedossa, eli ollaanko me silti nyt ihan normaalissa tilanteessa tässä vaikka näillä hoidoilla ei ole tulosta tullut?

Kätilö olikin sitten sitä mieltä, että kun on kuitenkin 4 inseminaatiotakin tehty tuloksetta, niin voi oikeastaan olla, että minulla jotain ongelmaa lisääntymisessä on. (Puhun lisääntymisestä, koska eläinpuolella se on se termi, jota olen tottunut käyttämään :D).
Sanoi kuitenkin, että on niin harvinaista, että ensimmäisestä alkionsiirrosta onnistuisi. Mutta, että kyllä lähtökohtaisesti naispareilla se onnistumisprosentti on alkionsiirroissa tosi hyvä. (Kuten toinen kätilö minulle sanoikin ennen IVF-hoitoa, että minun kohdallani 40 tai jopa lähempänä 50 %).

Puhuttiin lääkkeellisestä kierrosta, mutta kätilö oli kanssani samaa mieltä siitä, että kun kiertoni ovat niin säännölliset, ovulaatiot tulee tikkuun, kohdun limakalvo on niin hyvä aina, että mitään perustetta ei nyt olisi kuitenkaan siihen lähteä.
Hän sanoi, että minulle voisi hyvinkin sopia kuitenkin luonnonkierron tueksi Bemfola-pistokset pienellä annostuksella buustaamaan näitä omia toimivia toimintojani. Se kirjattiin hoidon suunnitelmaan. Ovulaatiota hän suositteli testaamaan nyt joka kierrossa. Se tuntuu vähän ärsyttävältä, vaikka ymmärrän että siitä tiedosta on hyötyä.
Verikokeista puhuttiin ja kätilö oli sitä mieltä, että kilpirauhasarvoni olisi syytä tarkistaa. Vuosi sitten TSH-arvo oli ollut 2.0 ja maaliskuussa 2.47. Hoitoihin rajana pidetään 2.5 ja koska tuo TSH on ollut nousemaan päin niin pitäisi tarkistaa, ettei se ole noussut yli 2.5. Myös prolaktiini voidaan ottaa siinä samalla, vaikka sen ei pitäisi alkionsiirroissa erityisemmin vaikuttaa, mutta ei siitä tiedosta haittaakaan ole. Pyydän lähetteen näihin lääkäriltä sitten, kun palaan töihin.

On varmasti positiivista, että pystytään miettimään jatkoja. Toivoa siis on vielä kuitenkin.
Ensi kevät tuntuu nyt ihan mahdolliselta ajankohdalta hoidoille, jos energiaa tulee siihen mennessä jatkaa. Nyt tuntuu todella helpottavalta, kun ei tarvitse tehdä mitään.

Viime päivien positiiviset:
- monta tuntia juttelua ja vähän ulkoilua ystävän kanssa
- rauhalliset aamut kotona
- aikaa Mirkun kanssa kahdestaan ennen kuin lähti reissuun
- lumi ja talvi
- glögi
- treenit koiran kanssa ja ystävän seura
- juttelut vanhempieni kanssa hoidoista
- sauvakävely koiran kanssa
- auton katsastuksen vikalista oli minimaalinen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.