Myooooooma

"Kas vain sanoi kasvain ja kasvoi vain."
Myooma on kasvanut pari senttiä ollen nyt n. 5x4 cm. Myooma ei ole kohtuontelon sisällä eikä lääkärin mielestä sen pitäisi mitenkään vaikuttaa raskaaksi tuloon kun on kohdun ulkopuolella. Hän kyllä mainitsi, että se voisi vaikuttaa kohdun verenkiertoon, mutta sitäkään ei tiedä.
Jäin miettimään, miten kohdun verenkiertoa voisi parhaiten kotikonstein parantaa?
Kohdun limakalvo oli estrogeenihoidolla kasvanut oikein hyvin eli siirto on suunnitelmissa ensi viikon alkuun. Terolut alkoi eilen ja kortisoni tänään.
Koska tämä on nyt viimeinen alkio, niin jatkoistakin jo keskusteltiin. Lääkäri alkoi tietysti puhua uudesta IVF:stä (johon liittyen sanoi, että voisimme hänen mielestään jo hakea KELA:n korvausta). Minä otin puheeksi inseminaatiot. Lääkäri epäili, tukkiiko myooma oikean puoleisen munasarjan, mutta tämä tsekattiin noin 1,5 vuotta sitten ja molemmat oli kyllä silloin auki. Enpä nyt tullut kysyneeksi, voisiko tuo myooman kasvu jotenkin vaikuttaa sitten asiaan. Meille on muodostunut tämän hoitavan lääkärin kanssa tosi rento suhde ja tuntuu helpolta hänen kanssaan jutella näistä. Lääkäri mainitsi sen, että jos inseminaatioilla olisi tullakseen raskaaksi helpolla niin 5 inseminaatiolla se pitäisi tapahtua. Naurettiin sitten sille, että jos olisi helpolla tullakseen raskaaksi niin varmaan 5 alkionsiirrollakin se pitäisi tapahtua :D

Varasin ajan osteopaatille. Olen lukenut, että osteopatialla voidaan vaikuttaa lapsettomuuteen ja että lantion ja alaselän toimintahäiriöt voivat esim. heikentää kohdun verenkiertoa ja toimintaa. Minulla on pitkä historia alaselkäongelmia, jotka eivät ole olleet mitään vakavia, mutta olen koko pienen ikäni tarvinnut fysioterapiaa ja lihasvoimaharjoittelua, että selkä pysyy oireettomana. Muutama vuosi sitten toinen SI-nivel hakautui ja kipeytyi pahasti ja vaikka primääri ongelma parani ns. vahingossa niin siitä jäi vaivoja. Halusin mennä tätä asiaa ratkomaan, josko sillä olisi vaikutusta näihin hedelmöittymisongelmiin. Löysin tosi asiantuntevan henkilön, joka paikansi ongelmani lihaskalvoperäiseksi ja löysi tosi vaikeat paikat vasemmalta puolelta. Kerroin, että käyn hedelmöityshoidoissa ja hän kertoi hoitaneensa paljon sellaisia asiakkaita mm. akupunktiolla ja energiahoidoilla. Varasin uuden ajan nyt vielä päivää ennen alkionsiirtoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Alkioliima / EmbryoGlue ???