Siirry pääsisältöön

Paluu tulevaisuuteen

Pohdimme siirtymistä IVF:stä takaisin inseminaatioihin. Meillä on siis yksi IVF tehty ja siitä nyt viisi alkiota siirretty, yksi alkio vielä odottaa pakkasessa. Olen ajatellut, että toista IVF:ää ei tehtäisi, koska minulta on tutkittu munasarjat, jotka ovat auki, munasoluja kehittyy hyvin myös pienellä hormonimäärällä, ne hedelmöittyvät hyvin ja alkiot ovat olleet kaikki 1- ja 2-laatuisia ja kaksi viimeistä todistetusti kehittyneet blastokysteiksi. Kierrot ovat normaalit, ovulaatiot löytyvät ja viimeiset alkionsiirrotkin on tehty luonnonkiertoihin.

Alkiot eivät vaan tunnu kiinnittyvän, joten olemme pähkäilleet, että palaisimme takaisin inseminaatioihin, kun tavallaan mitään syytä IVF:lle ei tunnu olevan.
On ehkä jopa henkisesti raskaampaa odottaa tulosta siitä povatusta 30-50% mahdollisuudesta ja joutua pettymään kuin se inseminaation 10%. Alkionsiirtojen kertamaksut ovat niin suuret, IVF:stä puhumattakaan, että myös talous on kovilla. Näyttää siltä, että hoidot meillä kestävät, niin jatkuva persaukisena eläminen ei ole kivaa.

Mietin, miten klinikat ovat suhtautuneet jos on haluttu siirtyä takaisin inseminaatioihin... Olen pohtinut myös klinikan vaihtoa, jos siellä asiaa vastustettaisiin. Toisaalta on ehkä syytä kuunnella heidän perustelunsa. IVF-hoidon suunnittelussa reilu vuosi sitten lääkäri totesi, että inseminaatiot ovat minulla hakuammuntaa, kun ei tiedetä kehittyykö munasoluja. Nythän se kyllä tiedetään ja sinällään minusta me ollaan ihan onnekkaassa asemassa, että mitään vikaa ei ole edelleenkään todettu ja tärpätä voi oikeastaan milloin vaan - miksei vaikka inseminaatiolla?

Kommentit

  1. Oliks teillä ollut käytössä lugesteron inseminaation jälkeen? Tai joku muu keltarauhashormoni. Se kun mun mielestä myös edesauttaa hedelmöitynyttä alkiota kiinnittymään :) Uskon kyllä että te onnistutte ennemmin tai myöhemmin, toivottavasti kuitenkin pian. Ootte omaa vuoroanne joutuneet odottamaan liian kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut käytössä Lugesteron jo muistaakseni vikasta inseminaatiosta asti (apua, tää pitäisi tarkistaa :D). Ainakin IVF:stä asti eli ekasta tuoresiirrosta lähtien. Viimeisimmässä siirrossa Terolut, joka on vähän kivempi käyttää, kun otetaan suun kautta. Ja nyt viimeksi myös se alkioliima :) Ajateltiin, että kokeillaan nyt se ainakin kertaalleen, vaikka lisääkin hintaa taas ihan kivasti. Lisäksi mulla on kortisonikuuri, joka aloitetaan ovulaation aikoihin, ettei keho ainakaan hylkisi alkiota, kun on syytä epäillä, että jotain autoimmuunihäikkää ainakin kilpirauhasessa on.
      Onhan meillä myös edelleen se optio, että puoliso siirtyisi hoitoihin, mutta kun en millään VIELÄ haluaisi luovuttaa omalta osaltani! Mutta... ehkä on mietittävä tarkkaan, mitä sen yhden jäljellä olevan alkion kanssa tehdään :) Ja voinhan edelleen minä jatkaa inseminaatioissa, jos vaikka vika alkio siirrettäisiinkin puolisolle. Nyt tuntuu tätä asiaa taas riittävän, niin ehkä näitä blogitekstejä voi alkaa tulla jälleen :D

      Ja ONNEA TEILLE loppuraskauteen <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.