Ensimmäinen inseminaatio

Ensimmäinen inseminaatio sovittiin tehtävän tammikuun kiertoon. Varasin ajan follikkeliultraan ja minulle annettiin aika kierronpäivälle 13. Ajattelin, että se on varmasti liian aikainen inseminaatiolle, koska ovulaatiotestien mukaan sopiva päivä olisi vasta 16-17.

Söin tähän kiertoon Letrozol-nimistä lääkettä ovulaatiota voimistamaan. Kävikin niin, että kun testasin Clearbluella silloin kp 13, niin testin mukaan ovulaatio olikin juuri silloin!
Lähdin töistä aikaisemmin ajelemaan kohti klinikkaa, jotta ehdin 14.30 perille (meiltä on n. 1,5 h tunnin matka klinikalle). Matkalla minulle soitettiin klinikalta, että joutuvatkin siirtämään aikaani vasta 17.45... Otti päähän, että lähdin töistä aikaisemmin sitä varten, kun tuohon myöhäisempään aikaan olisin ehtinyt työpäivän jälkeen. No, ilmeisesti lääkäri oli sairastunut ja sain kuitenkin sovittua, että minut otetaan vastaan jo 16.00 kun toinen lääkäri saapuu.
Siinä matkalla kävin sitten syömässä ja kauppakeskuksen vessassa tekemässä tuon ovulaatiotestin, joka näytti hymynaamaa!

Klinikalla todettiin, että johtofollikkeli oli 23 mm ja se oli vasemmalla. Oli hauskaa, miten lääkärikin oli aivan innoissaan, että nythän me voidaan tehdä sitten jo tänään tuo eka inseminaatio :D Mukana oli myös kätilö. Odottelin parikymmentä minuuttia, että siittiöt sulatettiin ja palasin takaisin hoitohuoneeseen. Siinä välissä he ehtivät ottaa jo toisenkin potilaan, eli kiirettä ilmeisesti piti, kun yhden lääkärin kaikki potilaat tietysti yritetiin mahduttaa joka väliin.

Itse inseminaatio oli nopea. Ohuen katetrin avulla siittiöt ruiskutettiin kohtuun ja lääkäri vielä totesti, että jos tarvitsee tehdä joskus viikonloppuna, niin kätilökin voi sen tehdä, kun onnistuu niin hyvin.
Sain pistoksen Pregnyliä eli ns. irrotuspiikin. Seuraavana päivänä tuli ilmeisesti tuon Pregnylin vaikutuksesta alavatsakipua vasemmalle puolen.
Nyt on näitä piinapäiviä eletty viikko!!! Ja vielä toinen edessä...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään