Ensimmäinen kontrolliultra

Menkat alkoivat aikataulussa viime keskiviikkona. Nyt olen syönyt 5 päivää Letrozolia ja ottanut 2 annosta Bemfolaa, jota en ole itse piikittänyt vaan Mirkku on saanut kunnian tehdä kyseisen toimenpiteen. Tajusin kauhukseni, että joudun loppuviikosta piikittämään 2 annosta Orgalutrania itse! Voiko kukaan aikuinen ihminen olla näin kauhuissaan niin olemattoman neulan vuoksi? Minä voin.

Olen lisäksi syönyt myös Royal Jellyä, jota Lempi kertoi omassa blogissaan käyttäneensä. Täältä löytyy tarkka selostus aineesta.

Hormonit eivät ole aiheuttaneet (vielä) merkittäviä tunnemyrskyjä, mutta koko viikonlopun minua on vaivannut tietynlainen väsymys ja alakulo. Väsymys on ihan sellaista nukuttavaa väsymystä, joka iskee kesken päivän ja alakulo on sellaista, että ei kiinnosta mikään. Kumpikaan ei ole mulle ihan tavallista, joten olen nyt vähän laittanut sen noiden hormonien piikkiin.

Eilen ajelin klinikalle kontrolliultraan. Siellä todettiin n. 6 munarakkulaa molemmin puolin. Niillä oli kokoa 9-10 mm. Vielä ei pystynyt sanomaan, mitkä niistä lähtevät kehittymään. Bemfola jatkuu vielä samalla annostuksella eli 150 IU/0,25 ml joka toinen päivä. Huomenna alkaa Orgalutran-pistokset päivittäin.
Torstaina menen toiseen ultraan heti aamulla ja sitten taas hormonien annostuksia säädellään sen mukaan, miten munarakkulat ovat lähteneet kehittymään.

Toivottavasti torstaina saisin tietää punktiopäivän... Vähän hankala suunnitella seuraavaa työviikkoa, kun ei tiedä, mitkä päivät olen poissa. Pomolle en ole vielä kertonut, koska en ole päättänyt kerronko koko totuuden vai vaan osan. Kohta pitäisi jotain kyllä keksiä sen suhteen...


Kommentit

 1. Hei pakko sanoo!! Gelee royale sisältää kuulemma estrogeeniä, kun taas mm.letrozolien pistäs alentaa sen tuotantoa, itse sen takia oon lopettanut niiden syönnin. En ole kyl varma, onko niistä silti mitään haittaa, mutta itse en uskalla enää käyttää kun noita lääkkeitä myös joudun syömään ja pisteleen :( mutta tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Taidan varmuuden vuoksi jättää noi sitten ottamatta. Hyvä kun huomautit ja kiitos tsempeistä :)

   Poista
 2. Kiva, että asia etenee teillä! Mielenkiintoista kuulla kokemuksia myös ivf:stä. Pakko kysyä, että saatteko jotain huojennusta hintaan, kun olette siinä kokeilussa mukana vai maksatteko ihan samalla kaavalla kuin muutkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiva on, että mennään eteenpäin asiassa :)
   En tiedä tarkalleen, mitä normaalisti maksaa, mutta me maksetaan 2000 euroa.

   Poista
  2. Kuulostaa vähän halvemmalta, kun vertaa siihen, mitä aiemmin laskeskelin meidän klinikan hinnastosta IVF:n kustannuksia. Sisältääkö tuo 2000 euroa myös lääkkeet? Maksaako mahdolliset myöhemmät PASit (pakastetun alkion siirrot) erikseen?

   Tsemppiä tiistain punktioon!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään