Punktiosta selvitty!

Sunnuntai-iltana klo 22 laitoimme viimeisen pistoksen eli Pregnylin. Tuntui oudolta tämä pistokseton vuorokausi, oli koko ajan tunne, että mikäs piikki tänään piti laittaa. Minua jännitti, että onnistutaanko sekoittamaan Pregnyl ilman, että kumpikaan lasiampulli hajoaa. Viimeiseen asti oli jännitys siitä, että onnistutaanko me nyt vielä sössimään tämä lääkitysasia niin, että kaikki menee pieleen.

Ei onnistuttu, kaikki pistokset tuli otettua ajallaan ja oikein. Maanantaipäivä töissä tuntui melko tukalalta kun kävelen paljon työpäivän aikana ja alavatsaa kiristi jo melko paljon. Jokainen askel tuntui munasarjoissa ja vessassa piti käydä vähän joka välissä.
Jännitys punktiosta ei onneksi alkanut pahemmin nousta. Yritin pitää ajatukset siinä lopputuloksessa, että montako munasolua ja alkiota me saadaan. Aina kun meinasi alkaa nousta pala kurkkuun, mietin että punktio menee varmasti ihan ok eikä ole kovin kivulias.

Kun pääsimme sisälle, minut ohjattiin heti riisumaan takahuoneeseen. Siellä näytti olevan myös peti valmiina.  Palasin hoitohuoneeseen ja hoitopöydälle ja lääkäri alkoi ultrata. Munasarjoissa näytti olevan hyvä tilanne ja tasakokoisia munarakkuloita oli paljon. Kätilö alkoi laittaa kanyyliä, se laitettiin kyynärtaipeeseen, johon sen laitto kuulemma koskee vähemmän. Tämä ei tosiaan tuntunut enempää kuin verinäytteen otto. Aloin saada kipulääkettä suoneen ja se tuntui lievänä kihelmöintinä ja lämmön tunteena joka puolella.
Lääkäri puudutti kohdunkaulan, mikä tuntui vain pienenä nipistyksenä.
Tässä vaiheessa kipulääke alkoi jo vaikuttaa enemmän päähän ja mm. silmiä ja alkoi häikäistä vaikka valaistus ei ollut mikään kirkas ja keskittyminen alkoi helposti herpaantua siitä mitä oli puhumassa.
Lääkäri sanoi jossain vaiheessa punktoivansa ja tunsin vähän voimakkaamman tuntemuksen tässä vaiheessa, mutta se ei jatkunut. Tuli hyvin rauhallinen ja seesteinen olo lääkkeen myötä.

Hoitaja sanoi jossain vaiheessa, että kerätty neste näytti siltä, että olisi ihme jos siellä ei soluja ole.
Sitten lääkäri sanoi punktoivansa vasemman puolen. Nyt taas kovempi epämiellyttävä tuntemus hetkellisesti. Vasemmalla ilmeisesti munasarjan asento oli erilainen, koska lääkäri joutui venyttämään ja kääntämään päästäkseen tyhjentämään munarakkuloita ja tämä tuntui koko ajan vähän epämiellyttävältä. Ihan siedettävä tunne kuitenkin. Vasemman puolen tyhjennys kesti myös vähemmän aikaa.
Heti kun vasemman puolen punktio oli ohi, alkoi voimakas särky vasemmalla alavatsassa ja alaselässä. Lääkäri sanoi, että rakkulat täyttyvät heti verellä ja kipua ja kiristyksen tunnetta voi sen takia olla pari päivääkin. Juoda pitäisi paljon, vichyä ja normivettä.

Nousin hoitopöydältä ylös ja seinistä tukea pitäen kävelin takahuoneeseen, jossa pääsin pitkälleen ja lepäilemään. Sain heti pillimehun ja kipulääkkeet suun kautta. Särky oli tässä vaiheessa aika voimakasta, paljon voimakkaampaa kuin punktion aikana mikään tuntemus.
Pikkuhiljaa kipulääkkeet vaikuttivat ja pahin kärki alkoi säryltä taittua.
Meille oli siellä kahvit ja croissantit pöydällä odottelemassa ja Mirkun kanssa mutustettiin ne vielä ennen lähtöä. Lämmin kahvi teki hyvää.

Ennen lähtöä saimme tietää, että 8 munasolua oli löytynyt! Nyt odotetaan, miten ne alkavat hedelmöittyä ja jakautua...

Klinikalla oltiin tosi tyytyväisiä, että tällä kevyemmällä (ja meille huomattavasti edullisemmalla) lääkemäärällä saatiin näin hyvä tulos. Yhteensä munarakkuloita oli parikymmentä. Lääkäri puhui lievästä hyperstimulaatiosta ja että kaikkea rasittavaa pitää nyt välttää.
Ilta meni kyllä nukkuessa ja lepäillessä kotona. Kipulääkettä ja kauratyynyä tarvittiin, mutta olo on ollut kyllä ihan hyvä! Yökin meni nukkuessa :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meidän matka

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään