Siirry pääsisältöön

Mitä diipimpää, sitä creepympää

Negatiivinen raskaustestitulos saatiin siis kokea viime torstai-iltana. Perjantaiaamuna yllättäen alkoikin jo menkat, mitä en ihan osannut odottaa, koska progesteronihoidon jälkeen on joka kerta mennyt 3 päivää viimeisestä annoksesta. Nyt lugejen annostus oli vieläpä 2-kertainen aikaisempiin verrattuna. Munasarjoissa ja alavatsassa on edelleen ollut lieviä kipuja ja tuntemuksia koko viime viikon. Mitä ilmeisemmin kroppa on vielä kovasti vasta toipumassa IVF:stä.

Kovin on ristiriitaiset tunnelmat. Toisaalta on kiva, että tuoresiirto tehtiin (ja todettiin, ettei se ole sen varmempi asia kuin muutkaan). Toisaalta kun kroppa on vielä stressitilassa ja vähän sekaisin niin ehkä lähtökohdat ei olleetkaan niin hyvät, että olisi kannattanut koko siirtoa tehdä. Varsinkin, kun se lievä hyperi oli selvästi vielä päällä silloin siirron aikaan. Toisaalta mietin, että ei kai lääkäri olisi tehnyt sitä, jos olisi epäillyt että se ei kannata...

Koko viikonloppu meni vähän syvissä vesissä. Ja tietyt mieltä vaivaavat asiat saivat ihan hullut mittasuhteet, vaikkei tässä nyt ole mitään hätää ja kaikki on ihan ok. Asiat vaan paisuu pään sisällä, kun niitä on aikaa miettiä ja menee laput silmille ja kaikki energia keskittyy vaan yhteen asiaan.
Viikonlopun ajatuksiin voin lainata Vesalaa:
Minä minä minä minä ja mun tunteet
Minä minä minä minä ja mun tunteet
Minä minä entä minä ja mun tunteet?

Tänään sain soitetuksi klinikalle, jossa oltiin harmissaan uutisista. PAS tehtäisiin nyt luonnonkiertoon ja ensi viikon torstaina olisi aika ultraan. Jos nyt meinataan tehdä tähän kiertoon mitään. Ei olla ihan vielä päätetty sitä. Klinikan hoitajakin muistutti, että onneksi on monta hyvää alkiota siellä pakkasessa.
Kynnys mennä sinne on vaan jotenkin vähän korkeampi. Jotenkin tähän asti on aina ollut toiveikas olo ja suht positiivinen mieli. Nyt tuntuu siltä, että se on jonkinlainen ponnistus lähteä sinne asti ja ottaa vastaan, mitä sieltä tulee. Jos PAS onnistuu niin sitten pitäisi taas jaksaa se pari viikkoa, eikä toivoa paljon mitään. Loppupeleissä on todennäköisempää, ettei se onnistu. Mieli tarttuu kuitenkin siihen pieneen mahdollisuuteen, että se voikin onnistua ja sitten sitä on siinä ajatuksessa niin solmussa, että ei meinaa taas uskoa todeksi sitä epäonnea.

Olen koko ajan miettinyt, että mitä positiivisempi suhtautuminen niin sitä paremmat lähtökohdat. Nyt vaan mietin, että miten parhaiten suojaan meitä molempia siltä pettymykseltä. Mitä vähemmän uskon onnistumiseen niin sitä pienempi pettymys on (niinkö?). Mitä useampi epäonnistunut yritys, niin sitä pahempi olo tulee. Pelko kasvaa koko ajan vähän.

Sitten tässä on vielä tämä yksi raskaana oleva kaveri. Ei mikään läheinen ihminen minulle, mutta paljon ollaan aiemmin oltu tekemisissä. Hän ilmoitti olevansa raskaana ja nyt hänen elämänsä on pilalla ja hänen pitäisi osata päättää että haluaako hän lapsia vai ei, koska ikää alkaa jo olla. Mies on kuitenkin iloinen asiasta, että kuulemma kiva että toinen  heistä on.
Joo, kai tämä kuuluu tähän koettelemukseen sitten. Ironia on vaan tässä yhtälössä niin käsin kosketeltavaa.

Kommentit

  1. Jospa nyt kroppa olis vähemmän stressitilassa, kun ei tarvitse nyt mitään keräyksiä tehdä. Tsemppiä ja onnea matkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mietitään vielä ens viikkoon, että miten tehdään. Olo alkaa olla jo kyllä paljon normaalimpi kuin aikoihin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.