Siirry pääsisältöön

Seuraava siirto

On ne koko ajan ajatuksissa - raskaus ja lapsi. Ja jollei itse aktiivisesti sitä ajattele, niin aina joku tai jokin muistuttaa.

Eilen kävimme uimassa. En ole koskaan erityisesti tykännyt uimisesta, koska en ole kovin tehokas uimari. Eilen kuitenkin ensimmäistä kertaa ehkä koskaan, oikeasti nautin siitä uimahallissa uimisesta. Tajusin, että sehän oli oikeasti tosi kivaa.
Olen käynyt myös muutaman viikon shindossa ja se on ollut todella rentouttavaa. Päätin jo loppuvuodesta, että alan käydä esim. joogassa, jotta pääsen säännöllisesti rentoutumaan ja tekemään samalla kehonhuoltoa. Tuo shindo tuli tietooni ihan vahingossa, mutta se vaikutti heti niin kiinnostavalta, että päätin lähteä kokeilemaan.

Eiliseen uimahallireissuun palatakseni - olimme siis jo pukeutumassa ja lähdössä pois kun siihen pukukopeille sattui joku Mirkun puolituttu. Hän sanoi, että "olet sitten päässyt lähtemään ihan itsekseen, ilman lapsia!" En vielä pitänyt tätä outona, koska ihmiset jostain syystä viittaavat monesti koiriimme 'lapsina'. Mirkku siihen totesi, että no eipä ne tänne taitaisi päästäkään, johon tämä henkilö huikkasi pesuosastolle kävellessään, että "niin, ovat vielä niin pieniä!"
Jep, jep - harva arvaakaan, miten pieniä! Jäimme vähän hämmentyneinä tirskumaan sinne pukukopeille ja Mirkku vaan totesi, että "sillä ei kyllä ollut silmälaseja päässä..." :D


Päädyimme nyt siihen, että hoitoja jatkettaisiin esim. huhtikuussa. Kunhan nähdään ensin, miten tyroksiini vaikuttaa minulla. Ja muidenkin aikataulujen puolesta huhtikuu vaikuttaisi sopivalta :) Kiva suunnitella jo, että päästäisiin taas jatkamaan!

Kommentit

 1. Kiva kuulla, että teillä löytyy jo intoa uuteen siirtoon, jes! Toivon teille vain sitä parasta onnea! <3
  Kävin tässä kampaajalla taannoin, joka kysyi multa aika jännästi "sun hiuslaadusta voisi päätellä, että olet raskaana?"
  Johon ehkä vähän tökerösti vastasin "ei siitä hiusten laadusta varmaa sit sitä huomaa, et just on ollu keskenmeno"
  Jälkeenpäin naurattaa toi tilanne :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! <3
  Ihmiset eivät tietenkään ymmärrä, mitä meille noista kommenteista tulee mieleen. Mutta toisaalta tekisi mieli vastata juuri noin suoraan kuin mitä joskus kysytäänkin :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku