Siirry pääsisältöön

Maaliskuun kierto...

...alkoi tänään!


Tässä kun on tätä kevään mukanaan tuomaa intoa, niin aloin tosissaan miettiä mahdollisuutta, että muutettaisiin joksikin aikaa toiselle paikkakunnalle. Tämä ajatus on siis lennellyt meillä kotona jo viime syksystä lähtien, mutta olen itse sen torpannut täysin, koska minulla on vakityö täällä ja meidän talo on kuitenkin se oikea Koti, josta en halua luopua. Mirkulle on siis tarjottu töitä, jossa palkka olisi reilusti parempi kuin nykyisessä paikassa. Ja taloudellisesti nyt oikeasti tarvittaisiin jotain buustia.

Meidän talosta en suostu luopumaan ja jatkossa haluan kyllä asua täällä, missä nytkin, mutta maisemanvaihdos ei kyllä tekisi yhtään pahaa väliaikaisesti.
Olen ajatellut koko ajan, että minulla ei ole ketään tuttuja siellä päinkään, mutta tarkemmin kun katselin Google Mapsiä, niin totesin että sieltä on lähestulkoon kaikkiin paikkoihin 3 h matka, joissa meillä on jotain käyntiä. Hyvien ystäviä olisi jopa 1-1,5 h matkan päässä. Nykyäänhän ajamme sen 3-6 h mihin tahansa oikeastaan menemmekin.
Jos muuttaisimme, niin se tarkoittaisi sitä, että aloittaisin oman yritykseni pyörittämisen siellä. Toisaalta se on ihan sama, missä aloitan yrityksen pyörittämisen, mutta kun muuttaisimme takaisin tänne, olisi aloitettava asiakaskunnan haaliminen alusta. Toisaalta tarvitsen aika paljon rahaa, että pystyn rakentaman esim. omat toimitilat, joten haittaisiko se, että tekisi ensin hommia vähän muualla, jossa asiakkaita olisi ehkä helpompi saada alkuun ja sitten laittaisin omat toimitilat pystyyn, kun olisi jo vähän kokemusta.

Sitten jos saisimme raskauden onnistumaan, niin käytännössähän olisin äitiyslomalla kuluvan vuoden jälkeen.
Nyt on kuitenkin ensimmäinen etappi se, että pääsisimme alkionsiirtoon pääsiäisen eli huhtikuun puolen välin jälkeen! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku