Siirry pääsisältöön

Great success!

 
Eilen päästiin vihdoin inssiin, jeeee!!! Aloin maanantaina testaamaan ovulaatiota, koska sunnuntai oltiin vielä mun vanhemmilla ja en oikein siellä halunnut alkaa niiden testien kanssa pelaamaan. Maanantaina tikkutesti ei näyttänyt vielä mitään. Tiistaina hait Clearbluet ja ensimmäinen testi epäonnistui, joten meni myöhään iltaan, että sain tehtyä onnistuneen testin. Se oli positiivinen!
Aamulla soittelin klinikalle, josta sitten pyydettiin tulemaan 12.40 paikan päälle ja ultraan. Olin klinikalla jo vähän ajoissa ja pääsinkin heti sisälle. Lääkäri oli taas eri kuin aiemmilla kerroilla, mutta todella mukava! Kätilön kanssa aletaan olemaan jo tuttuja :)
 
Ennen ultraa lääkäri totesi, että kohdunsuun lima on kirkasta (jes!) ja ultrassa näki heti, että kohdun limakalvo on paksu 9-10 mm (jes!). Vasemmalla ei näkynyt kuin pieniä follikkeleja ja oikealla sitten se, mitä oltiin odotettu - 24 mm johtofollikkeli (jes!!!). Lääkäri totesi, että nyt on maaperä otollinen.
Odottelin vajaan 10 min ja pääsin takaisin hoitopöydälle. Inseminaatio onnistui taas helposti.
 
Mulla oli nyt siis ensimmäinen kierto, johon en ole syönyt Letrozolia. Lääkäri oli sitä mieltä, etten missään nimessä tarvitse niitä, koska mun oma kierto on niin hyvä. Eli jos jatkoja tulee, niin letrot jää lääkekaappiin toistaiseksi.
 
Olo on tosi huojentunut, että kaikki näytti taas normaalilta. Ei lainkaan ahdista niin paljon se ajatus, että jos inssejä pitää vielä tehdä, koska oma keho näyttäisi toimivan ihan normaalisti.
Tunsin illalla kotona suht voimakasta pistämisen tunnetta ja sen jälkeen jomotusta oikealla alavatsassa munasarjan kohdilla. Mietin, että voiko se tuntua näin selvästi, jos munasolu irtoaa!? Tunne oli lähestulkoon yhtä voimakas kuin silloin Pregnylin jälkeen (nyt sitä ei pistetty). Lääkäri oli kyllä sitä mieltä, että munasolu on varmasti kohta irtoamassa.
 
Nyt elellään sitten tyytyväisenä siitä, että asiassa ollaan jälleen päästy vähän eteenpäin :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.