Siirry pääsisältöön

Piäsiinen

Verikokeet osoittivat, että progesteroni oli ihan normaaleissa lukemissa, eli olinkin ovuloinut viime kierrossa. Varmaankin ovulaatiotuntemukseni olivat sitten ihan oikeita, eikä kuviteltuja, kuten ajattelin. Samoin kuin tikkutesti. Kätilö oli sitä mieltä, että munasolu oli ollut varmaankin irronnut silloin kun ultrattiin... Ja mitä ilmeisimmin vasemmalta, mutta koska koko munasarjaa ei saatu monitoriin, niin vaikeapa tuota on ollut nähdä.
Lääkäri oli sitä mieltä, mitä mekin, että jätetään toistaiseksi letrozolit pois ja katsotaan osaako mun kehoni toimia ihan itsekseen niin kuin pitää! Olen aika helpottunut, koska vähän pelkäsin, että jos aletaan ehdottamaan vaan enemmän ja useampaa hormonia, niin en haluaisi niihin lähteä kun mulla on tuntemus, että kehoni on toiminut ihan hyvin.


Nyt on sitten aika ottaa iiiiihan rennosti 4 päivää ja lähteä viettämään pääsiäistä eli piäsiistä, kuten täälläpäin sanotaan, mun synnynseuduille :D Pääsee puhumaan omaa murretta ihan viimesenpäälle - se on aina virkistävää!
Pääsiäisen pyhinä pitäis alkaa taas ovulaatiota testailemaan ja ensi viikolla on meno klinikalle sen mukaan, mitä testit näyttää.


Onneksi viime aikoina on ollut paljon muuta asiaa mietittävänä, niin tämä väliaika ei ole tuntunut miltään odottamiselta. Teen muun muassa ennakkotehtävää opiskelupaikan hakua varten - jännittää jo valmiiksi, että mitä jos pääsenkin opiskelemaan!


Hyvää pääsiäistä!

Kommentit

  1. Kuulostaa hyvältä plääniltä :) Rentouttavaa pyhien aikaa ja tsemppiä tulevaan kiertoon! Ja mitä elämänmuutosten suhteen tulee, niin asioilla on aina tapana selvitä, kun aika koittaa. Tsemppiä siis myös koulupaikan hakuun :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä :) Pääsiäinen oli tosiaankin rentouttava ja hauska miniloma ja tuli tosi tarpeeseen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.