Siirry pääsisältöön

1. piinaviikko

Ensimmäinen piinaviikko on eletty ja yllättävän helposti tämä on mennyt. Olen yrittänyt olla rekisteröimättä mitään "oireita". Ensimmäiset päivät meni aika kevyesti, mutta nyt parin päivän ajan asia on kyllä pyörinyt mielessä enemmän. Saahan sitä toki miettiä, mutta aika alkaa kulua tosi hitaasti, jos jatkuvasti miettii onkohan sitä vai eikö.
Väistämättä alkaa pyöriä mielessä kaikki raskausoireet, mitä muut ovat kokeneet. Vaikka ne ovat varmasti yksilöllisiä. Mutta tuntuu, että koska mulla ei ole ollut ainakaan sitä oiretta, niin en voi olla raskaana.
Moni muukin asia voi aiheuttaa niitä pieniä tuntemuksia, joita tuntuu olevan. Vai enkö ole vaan aiemmin kuunnellut kaikkia kehon tuntemuksia, että nyt ne tuntuvat jotenkin uusilta.

Yritän edelleen pysyä mahdollisimman neutraalina, koska se tuntuu olevan mulle paras tapa pysyä suht järkevänä. En voi kuvitella, että raskaustesti näyttäisi positiivista. Enkä toisaalta halua miettiä sitä pettymystä, jos menkat alkavat tai testi on negatiivinen. Olen päättänyt tehdä testin sunnuntaina, joka on vasta 11. vuorokausi. Mutta haluan tehdä testin ennen kuin puoliso lähtee mahdollisesti pariksi päiväksi reissuun! Kivempi, ettei tarvitse olla yksin, oli tulos mikä hyvänsä. Vaikka toki tiedän, ettei se silloin vielä näytä välttämättä oikein.

Kommentit

 1. Voi tiedän tunteen! Ajatuksiin mahtuu enää yksi asia ja päivät tuntuu loputtoman pitkiltä. Itse en malttanu olla testaamatta jo päivänä 9, jolloin näkyikin heikko positiivinen. Joka sitten pikku hiljaa vahvistui ja osoittautui oikeaksi ;)

  VastaaPoista
 2. Voi ei, onneks en viitsi käydä hakemassa testiä oman kylän apteekista :D Muuten marssisin varmaan saman tien sinne. Huomenna pitänee käydä apteekissa. Ja epäilen vaan, maltanko tosiaan odottaa sinne sunnuntaihin asti!

  VastaaPoista
 3. Mä en kehdannu ostaa montaa kerralla, niin kävin sitte parin päivän välein eri apteekeissa hakemassa muutaman testin kerrallaan :D Ai että nyt vähän hävettää kun miettii, mutta sitä oli NIIN utelias että tuleeko plussa ja sitten että voimistuuko se. Tsemppiä jänniin päiviin ja isosti peukkuja! T. edellinen nimetön

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti siellä tulisi viimeistään ensi viikolla hyviä uutisia! Tsemppiä viimeisiin piinapäiviin! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku