Siirry pääsisältöön

3. inssi

Varasin etukäteen tälle päivälle ajan klinikalle eli kp 14, koska arvioin että ovulaatio voisi hyvinkin osua kp13-14. Sovittiin, että tarvittaessa voin mennä klinikalle jo sunnuntaina, jos siltä näyttää.
Eilen eli sunnuntai-iltana LH-testi olikin positiivinen ja menin siis tänään sovitulla ajalla klinikalle.
Homma meni tosi hyvin, koska pystyin sopimaan etukäteen töissä, että lähden vähän aiemmin, kun aika oli etukäteen varattu.

Halusin varmuuden vuoksi vielä ultran, koska ne epäselvät letro-kierrot kummittelevat vielä takaraivossa. Kaikki näytti kuitenkin hyvältä: folli 23 mm ja kohdun limakalvo 9,5 mm eli hyvin sama tilanne kuin viimeksi!

Lääkäri oli taas eri kuin aiemmin. Hän halusi määrätä mulle nyt Lugesteronia. Kysyin miksi, voiko olla haittaa ja juttelin vielä sairaanhoitajan kanssa siitä, miksei tästä ole ollut puhetta aiemmin kenenkään kanssa. Tämä lääkäri nyt halusi, että käytetään kaikki keinot onnistumiseksi.
Itseäni vaan alkoi vähän ärsyttää se, että taas määrätään hormoneja, joille en tiedä onko tarvetta. Ja kukaan muista lääkäreistä ei ole halunnut tätä aiemmin määrätä, miksi?
En voi muuta kuin taas luottaa siihen, että niistä on taas vain hyötyä, eikä mitään haittaa.

Kommentit

 1. Se on kyllä jännä, että lääkäreillä on usein aina eri käsitys asioista (myös siis ihan perus terveydenhuollossa.) mutta paljon onnea piinapäiviin, jospa se nyt onnistuisi :)

  VastaaPoista
 2. Onnea matkaan! Pidetään peukkuja :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) On tosiaankin tullut huomattua se, että jokaisella on oma näkemys.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! Toivotaan, että onnistaa! :) Pakko kysyä, että mille klinikalle voi mennä sunnuntaisinkin?

  VastaaPoista
 5. Kiitos! :) InOva Kuopiossa ottaa vastaan viikonloppunakin. Silloin on kätilö paikalla, joka voi myös tehdä inssin, jos on todettu että homma hoituu helposti. Kätilön kanssa on jotenkin itselläni jopa luottavaisempi olo, koska hän on lähes joka käynnillä paikalla ja tuntuu tietävän monta käytännön asiaa paremmin kun lääkärit, jotka joka kerralla ovat eri.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku