Siirry pääsisältöön

Avautumista

Inseminaatiosta tuli maanantaina 14 vrk ja testasin sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina negat. Se miksi tein noin monta testiä, johtui siitä että sunnuntaina Clearbluen tikussa näkyi toooodella haalea haamu. Niin haalea, että jouduin monta minuuttia tuijottelemaan sitä eri valaistuksissa, koska luulin että kuvittelin sen. Luget loppuivat sunnuntaiaamuna ja olin päättänyt, että jos testaan negan niin en hae uutta satsia. Nyt en sitten kuitenkaan voinut ollut hakematta, koska testi jäi kaivelemaan mieltä, eli jatkoin lugeja vielä maanantaihin. Maanantaiaamuna testasin uudelleen apteekin omalla testillä ja sama haalea haamu kummitteli tikussa. Vertasin käyttämättömään testiin, jossa ei kertakaikkiaan näkynyt mitään ja olin edelleen yhtä epävarma, mitä siinä tikussa on.
Jatkoin lugeja vielä maanantain. Tiistaiaamuna testasin ja nyt en jäänyt edes pällistelemään tikkua sen tarkemmin kun kerran selkeää käden mitan päästä erottuvaa viiva ei tikkuun tullut, niin tulkitsin sen ja edellisetkin negoiksi. En ottanut lugeja enää tiistaina, koska lääkärin ohje oli lopettaa ne jos testi on negatiivinen.

Nyt sitten odottelen, että ne hemmetin menkat alkaisivat. Luulin jo maanantaina, että menkat alkoivat kesken työpäivän, kun tuntui jotakin valuvan sen verran, että tunsin selvästi. Lisäksi heti sen jälkeen alkoi menkkakivun tyyppinen alaselkäkolotus, joka jatkui ainakin pari tuntia. Sellainen tunne, johon normaalisti olisin jo ottanut Buranaa, mutta enpä vielä kuitenkaan viitsinyt kun en ollut varma testistä. Vessaan mennessä yllätys oli kyllä iso, kun menkat eivät olleetkaan alkaneet.
Nyt olin sitten varma, että tänään alkaa kun maanantai-iltana otin viimeisen lugen. Odotan, että alkaisivat nyt kuitenkin ennen viikonloppua, kun ovulaatio on melko varmasti sitten kahden viikon päästä, niin kivempi olisi jos ei mene viikonlopulle.
Nyt oli kyllä itselle uusi tilanne, kun pääsi tekemään testin ekaa kertaa oikeana testipäivänä, kun aiemmin menkat on alkaneet päivää ennen testipäivää! Olen nyt googlettanut, miten ihmisillä on kierto mennyt lugejen kanssa ja joillakin on jopa viikon kestänyt vikan lugen jälkeen, ennen kuin menkat alkaneet :O Mulla on nyt vasta toinen päivä lopettamisen jälkeen. Olin varma, että menkat alkaa jo lugeista huolimatta, koska niillä tuntuu olevan niin kiire alkaa aina tarkkaan samana päivänä ja niin ettei varmaan jää epäselväksi alkoiko vai ei! Hyvähän se on toki, että kierto on säännöllinen jne...

Olen nyt ollut ilman alkoholia 3,5 vko ja ilman sokeria 1,5 vko. Alkoholia ei ole tehnyt mieli toistaiseksi oikeastaan ollenkaan. Sokeritonkin on mennyt yllättävän helposti! Olen vältellyt piilosokeria ja hiivaa tarkasti. Ihoreaktio, joka tuli vappuna oli todella voimakas, aivan kuin koko kaula olisi palanut auringossa. Sitä kesti melko pahana muutaman päivän, kunnes alkoi rauhoittumaan ja nyt iho on ollut paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan! Mitään jälkeäkään ei ole näkyvissä. Myöskään silmäluomissa, jossa mulla on ollut jo muutaman vuoden jatkuvaa atooppista oireilua, ei ole juuri mitään myöskään. En ole rasvaillut edes joka päivä, vaikka tavallisesti mun on täytynyt rasvata silmäluomia jopa 5-10 krt päivässä! Tietysti myös aurinko auttaa, mutta nämä iho-ongelmat ei ole pariin vuoteen olleet näin hyvin kontrollissa.

Tänään tein poikkeuksen sokerittomaan. Halusin testata itseäni, koska mun ei ole tehnyt mieli mitään sokeria viikkoon (mikä on TODELLA outoa!). Söin kaksi cookieta (koska niitä oli vain 2 kpl, uskalsin testata). Tajusin jo syödessä, että mun ei oikeastaan tee mieli syödä niitä ja niiden syömisen jälkeen ei jäänyt minkäänlaista halua syödä lisää. Aion todellakin jatkaa ilman sokeria tämän kuun loppuun ja pitää kontrollin syömisissäni siitä eteenpäin, koska uskon että pystyn siihen!

Viime viikolla olin muutamana päivänä tosi väsynyt. Liikun työssäni paljon ja tuntui, että jalat on niin painavat, etten jaksa mennä portaita ylös tai kävellä yhtään ylimääräistä. Saatoin mennä kotona nukkumaan kahdeksan jälkeen ja iltapäivällä tuntui raskaalta ajaa töistä kotiin. Päättelin sen johtuvan tuosta sokerittomuudesta. Maanantaina alkoi sitten flunssan oireet, kurkkukipu ja nenä vuotamaan. Lämpöä ei ole ollut yhtään, mutta flunssa on vienyt kyllä tänään ihan sängyn pohjalle.

Tästä vielä taas noustaan ja aletaan katsella kohti tulevaa jälleen.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.