Siirry pääsisältöön

Muutoksia

Olen nyt kolmatta viikkoa ilman alkoholia ja neljättä päivää ilman sokeria. Tein siis päätöksen olla vuoden ilman alkoholia, paristakin syystä. Viime kerralla piinapäivien loputtua ja menkkojen alettua, olin harmissani, että nyt pitää sitten vappuna juoda alkoholia ja olla krapulassa. Ajattelin tosiaan, että pitää! Yhtenä iltana tuli kuitenkin ajatus, että eipä tosiaankaan pidä, kun olo on piinapäivien aikaan ja jälkeen paljon parempi kun ei ole ottanut pariin viikkoon tippaakaan mitään. Päätin, että aloitan vuoden ilman alkoholia, koska se tuntui hyvältä. Ei myöskään tarvitse "piilotella" piinapäivien juomattomuutta missään tilanteessa. Tai mahdollisen alkuraskauden...

Vappu olikin sitten ensimmäinen "alkoholijuhla" tämän päätöksen jälkeen ja mulla oli niin hyvä fiilis koko pyhien ajan! Oltiin mun vanhempien luona, jossa viinit kuuluu aina ruokien kanssa ja saunajuomat saunaan. Yksi asia, jota arvelin kaipaavani, on kuohuviini. Mutta kertaakaan ei tullut kyllä oloa, että harmi kun en voi ottaa. Oli kivaa, että voitiin mennä autolla keskustaan ja tulla autolla pois kun haluttiin. Oli myös ihan superkivaa, että heräsi pirteänä joka aamu ilman mitään oloja. Tokihan siis nyt en olisi voinut joka tapauksessa ottaa piinapäivien takia, mutta en niinkään ajatellut sitä ollenkaan.

Huvittavaa oli, millaisia reaktioita asia kavereissa herätti. Sain selittää asiaa ihan kunnolla. Alkujärkytyksen (siis ihmiset olivat oikeesti todella ihmeissään) sain kyllä ihan positiivisia kommentteja. Yksi hyvä ystävä oli heti mun takana ja ymmärsi homman täysin. Mutta joillekin tuntuu olevan ihan mahdoton ajatus olla "niin pitkään" juomatta. Totesin tähän vain, että vuosi on aika lyhyt aika elämästä.
Puolisoni totesi jälkeenpäin, että jos mun kumppani olisi mies niin ihmiset ajattelisi, että oon raskaana :D

No se sokeri sitten. Eli vapunhan vietin juoden simaa ja syöden munkkia yms. Sain ihan järkyttävän ihoreaktion koko kaulaan. Mulla on siis atooppinen iho ja allergioita etenkin lisäaineisiin. Söin ja join enimmäkseen kaikkea kotitekoista eli lisäaineita ei juurikaan tullut. Epäilys heräsi siis, että ihoreaktioni aiheuttajana olisi sokeri ja hiiva.
Olen (varmaan aina) ollut kunnon sokerihiiri. Nyt viime aikoina on tullut syötyä taas kaikkea ihan ilman mitään rajoituksia. Päätin, että heti vapun jälkeen olen kuukauden ilman sokeria. Mitä sitten kuukauden jälkeen tapahtuu, niin kesällä haluan voida syödä jätskiä ja vaikka suklaata joskus. Mutta haluan saada hommaan kontrollin takaisin, etten tarvitse sokeria päivittäin.
Olen myös hyvin helposti saanut hiivatulehduksia, joten senkin puolesta on sokerin käyttö oltava minimissään. Hiivaa olen välttänyt nyt myös täysin, eli syön käytännössä vain täysjyväruisleipää, jossa ei ole hiivaa.

Piinapäivät jatkuvat vielä 4 päivää ja nyt olen kyllä melko hyvin onnistunut olemaan miettimättä asiaa turhaan!

Kommentit

  1. Hahhah, meilläkin aika usein kuulee tuon "jos olisimme heteroita, niin.." -lauseen eri tilanteissa. Tsemppiä holittomaan ja sokerittomuuteen! Itsekin pitäisi vähentää, mutta on se suklaa vaan niin hyvää.. Jos jaksat, niin olisi kiva lukea miten sokeriton etenee!:)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittelen sokerittomasta ekasta viikosta lähipäivinä lisää :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.