Siirry pääsisältöön

Syysflunssa ja aikaa jännittää

Poden parhaillaan toista viikkoa flunssaa, joka ei meinaa luovuttaa vaan piinaa minua siten, että en osaa enää edes laskea montako nenäliinapakettia on kulunut ja koska viimeksi nenäni ja ylähuuleni iho oli ehjä. Enkä yhtään tiedä, montako kymmentä tuntia olen katsonut Netflixiä, koska enää ei meinaa löytyä mitään mielenkiintoista.

Odottelen menkkoja alkavaksi parin päivän sisällä. Sitten alkaa hormonien piikittäminen. Sunnuntaina lopetin Primolut-Norin ja eilen olin ihan varma, että menkat alkavat. Tunsin vähän jotain vuotoa ja alavatsaa-/selkää alkoi jomottaa ihan kuin menkkojen aikaan. Tämä sama juttu kävi kerran lugesteronin lopettamisen jälkeen seuraavana päivänä. Silloinkin vuoto oli kirkasta ja särkykin loppui pian. Nyt(kään) ei sittemmin ole mitään tuntemuksia tai vuotoa ollut. Eli mitä ilmeisimmin menkat alkavat varmaankin huomenna tai torstaina, jolloin oltaisiin suunnitellussa aikataulussa.

Eilen googletin ensimmäistä kertaa "IVF-kokemuksia". Olin yllättynyt lukiessani monta komenttia siitä, ettei toimenpide ole sattunut ja moni valitsisi ennemmin IVF kuin hammaslääkäri. Ymmärsin lopettaa googlettamisen tähän. Tiedän kyllä, että pahimmillaan voi tulla hyperstimulatio ja sen seurauksena suuret kivut ja muita oireita. Toivotaan, että minulla tuo kevennetty hormonihoito ainakin pienentää sen riskiä. Mutta että silti saataisiin riittävästi hyviä munasoluja!
Jotenkin en enää jännitä ja pelkää niin paljon sitä toimenpidettä vaan sitä, että saataisiin niitä alkioita aikaiseksi... Sen jälkeen ei olisi enää kuin taas todennäköisyyksistä kiinni raskautuminen. Ja onhan ne todennäköisyydet paljon suuremmat kuin inseminaatiossa.

Jos kaikki menee hyvin, niin IVF odottaa jo parin viikon päästä! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.