Siirry pääsisältöön

Uudelle vuosikymmenelle

Reilu kuukausi tästä eteenpäin ja siirryn kokonaan uudelle vuosikymmenelle, kun täytän 30! Miten siihen pitäisi suhtautua? Ajatuksissa on isoja asioita: perhe, häät, uusi ammatti, oma yritys. Häät, jotka ovat vihdoin, jo muutaman päivän päästä mahdolliset!

Halusimme koko ajan odottaa, että avioliittolaki olisi tasa-arvoinen, ennen kuin menemme naimisiin. Kohta se on oikeasti mahdollista. Häitä suunniteltiin alun perin tälle vuodelle, mutta koska viime vuoden hoitojen myötä kaikki rahat hupenivat, niin saa nähdä, siirtyvätkö häät ensi vuoteen. Omassa päässäni olen miettinyt hääpaikkaa ja häämatkakohdetta myöten kaikkia asioita, mutta mitään ei ole täysin sovittu. Ei edes sukunimeä! Saman nimen kuitenkin haluaisimme, jotta se olisi joskus koko perheen yhteinen.

Naimisiin meno riippuu myös siitä, miltä meidän perhetilanne näyttää. Jos kävisi niin onnellisesti, että perheenlisäystä olisi odotettavissa ensi vuodelle, niin häät varmaankin pidetään tänä vuonna.

Valmistun uuteen ammattiini tämän vuoden lopussa ja tarkoitus olisi alkaa toimia ainakin osa-aikaisena ko. ammatissa. Se tarkoittaa oman yrityksen perustamista. Se kyllä jännittää. Toisaalta odotan kuin kuuta nousevaa sitä vapautta, että saan määrätä omasta ajastani myös työajalla. Ja saan tehdä työtä, joka on oikeasti mielekkäintä, mitä voin keksiä. Se tarkoittaa kuitenkin myös isoja investointeja, toimitilojen hankkimista, markkinointia, töitä, töitä ja töitä.


Mitä hoitoihin tulee, niin kiertojen perusteella näyttää siltä, että huhtikuussa olisi mahdollista tehdä alkionsiirto! :) Sitä odotellessa...

Kommentit

  1. Täällä kans odotettiin avioliittolakia ja sit tavallaan tuo toukokuun hääpäivä määräyty käärön vuoksi jo keväälle ja tälle vuodelle, mutta vaikka lapsenalku meiltä vietiin pois niin ei kuitenkaan hääpäivää peruttu. Toki nyt on vähän kriisi, et saadaanko me mitään kunnon paikkaa ja kun rahaa ei tähän touhuun olla säästetty yhtään, mutta katsotaan miten käy :) jonkinlaiset pippalot nyt kuitenkin järjestetään.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä, että saatte hääasiat kuntoon ja upeat häät :) Eihän se välttämättä isoja summia rahaa vaadi, kun jokainen voi toki päättää, millaiset häät itse haluaa.
    Se oli huvittavaa, kun tämä tasa-arvoinen avioliittoasia tuli julkisuuteen kansalaisaloitteen myötä, niin minultakin kysyttiin, että "miksi te haluatte kirkkohäät?". No ei haluta! Eikä muutenkaan mitään perinteisiä häitä täydy saada. Me halutaan lähinnä naimisiin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku