Siirry pääsisältöön

Aloitus

Päätin avata blogin, koska elän niin epämääräisen jännittäviä ja ahdistavia päiviä, että toivon saavani jotain helpotusta kirjoittamalla aiheesta. Ahdistusta aiheuttaa siis 6 päivää sitten tehty ensimmäinen inseminaatio.


Kerronpa alkuun taustaa projektillemme.
Päätimme avovaimoni kanssa, että haluamme käyttää tuntemattoman lahjoittajan lahjasukusoluja, mikä tarkoittaa tietenkin klinikkainseminaatiota. Kävimme lokakuussa 2015 ensikäynnillä valitsemallamme klinikalla. Käynti oli todella mukava, lääkäri oli asiallinen ja ystävällinen. Samoin koko muu hoitohenkilökunta.
Olimme päättäneet, että siittiöt tilataan ulkomailta, laskin että jos inseminaatioita tulee monta, ulkomaisten käyttäminen on myös halvempaa.
Ensikäynnillä meille annettiin lista, josta piti valita... Siis mahdollisen tulevan lapsemme mahdollinen 50% geeneistä valittiin tuolta listalta :D
Tiedossa oli siis silmien väri, hiusten väri, pituus, paino ja etninen tausta. Ei sillä, että olisin halunnut tietää välttämättä muuta, mutta kävihän se mielessä, että mitä jos juuri tällä luovuttajalla on jokin piilevä perinnöllinen sairaus ja satuttiin valitsemaan juuri se.
Olimme siis tietysti puolisoni kanssa etukäteen päättäneet, että minä yritän raskautua. Minulle tehtiin ultraäänitutkimus, jossa todettiin, että kohdussani on kiinni muutaman sentin kokoinen myooma. Se on kohdun ulkopuolella,  eikä pitäisi vaikuttaa raskaaksi tulemiseen.

Marraskuussa 2015 kävimme psykologin käynnillä. Käynti oli ihan positiivinen kokemus ja oltiin molemmat tyytyväisiä käyntiin.
Tämän jälkeen vielä tilattiin ja maksettiin 4 olkea siittiöitä, jotka saapuivat loppuvuodesta klinikalle. Päätettiin ottaa nämä 4, koska tilaukseen tuli mm. rahtimaksu ja toisaalta jos onnistuisi alle 4 inseminaatiolla, niin loput voisi jäädä säilytykseen myöhempää varten.

Sitten jäimme odottelemaan, että päästään tositoimiin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku