Siirry pääsisältöön

Tunnelmia neljännen negan jälkeen

 
 
Teinpä testin kuitenkin pari päivää ennen aikojaan, koska en enää voinut kiusata itseäni kun tiesin, että lähes varma tulos sieltä kuitenkin tulee. Nega ei tullut yllätyksenä, mutta kyllä se vähän taas pisti pettymyksestä pään pyörälle. Päätin, että teen kuten on neuvottu ja testaan vielä maanantaina ja lopetan Lugesteronit vasta sitten. Nega edelleen, joten Lugesteronit lopetin tänään ja menkkoja jään odottelemaan muutaman päivän päästä. Vaikka kuinka olin pessimistinen jo alusta lähtien, niin silti se rasittava optimismi yrittää aina nostaa päätään ja herättelee turhia toiveita!
 
Nyt on inssiyrityksiä kertynyt siis neljä. Alkuun käytettiin Letrozolia, jonka todettiin ohentavan kohdun limakalvoa ja muutenkin sekoittavan mun normaalisti ihan säännöllistä kiertoa. 3 ensimmäistä inssiä tehtiin niin, että hyvänkokoinen follikkeli (17-24 mm) löytyi ultralla. Yhden kerran pistettiin Pregnyl. Kahden viimeisen inssin jälkeen olen käyttänyt Lugesteronia alakautta. Viimeinen inssi tehtiin niin, että ovisplussa oli edellisenä päivänä ja follikkelia ei ollut enää inssin aikaan näkyvissä, mutta puhkeamisajankohtaakaan ei nyt tiedetty. Eli tämä oli selkeä riskinotto, kun voi olla että ovis on ollut oikeasti jo edellisenä päivänä. Aikaisemmilla kerroilla ovisplussa on tullut joko edellisenä tai samana päivänä, mutta follikkeli on ollut siis näkyvissä.
 
Mulla on ollut joka inssin tekijä eri. Kolme kertaa eri lääkäri ja viimeisellä kerralla kätilö. Täytyy sanoa, että kätilön tekemä inssi oli ainoa täysin kivuton ja onnistui muutenkin helposti. Molempien klinikan kätilöiden kanssa hoitosuhde on tullut heti tosi tärkeäksi mulle ja olen saanut heistä tukea tosi paljon! Lääkäreistä en voi sanoa ollenkaan samaa, mikä on vähän harmi. Kaikki inssit on menneet hyvin, mutta on sillä eroa että survooko ne välineet tuonne vähän varovaisemmin vai tuosta vaan. Ja että onko ne oikean kokoiset... Ihan jo sekin, että tuntuvat olevan kaikki eri mieltä, mitä hormoneja käytetään tai ollaan käyttämättä. En pysty ollenkaan sanomaan, että luottaisin oikein yhteenkään heistä. Mieluummin kysyn kätilöiltä, jos jokin asia jää mieltä vaivaamaan.
 
Olin eilen aamukahvilla pihakeinussa. Siinä kun katselin ja mietiskelin, niin tuli mieleen, että tässä voisi olla vauvan kanssa. Siis en tietenkään vielä, koska hoidot on aloitettu vasta tammikuussa, mutta huomasin miettiväni, miten kiva tässä keinussa olisi olla vauvan kanssa. Sitten ajattelin, että ehkä ensi kesänä? Kunhan taas jaksan, niin soitan klinikalle aikaa hoidon suunnittelua varten ja aletaan järjestää IVF-hoitoa syksylle!


Kommentit

 1. Todella harmi ettei neljännellä kerralla tärpännyt! Toiveet heräävät yrityksen aikana väkisinkin, vaikka kuinka realistisesti tai jopa pessimistisesti yrittää asiaan suhtautua. Ehkä tilanteessa pientä lohtua tuo tieto, että meillä monilla muillakin on tarvittu useita yrityskertoja. Meidän neljäs negativinen tuntui minusta aika kovalta palalta ja kesti jonkin aikaa päästä pettymyksestä yli, mutta onneksi jaksettiin jatkaa yritystä. Onnea teilläkin jatkoon ja syksyn IVF-hoitojen suunnitteluun! Todellakin harmi että lääkärien kanssa ei ole löytynyt luottamusta. Onkohan siellä mahdollista toivoa uutta hoitavaa lääkäriä, vai ovatko kaikki klinikan lääkärit samanlaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oikeasti tiedostankin sen, että neljä yritystä ei tosiaan ole vielä paljon. Ja moni muu on joutunut tekemään niitä moninkertaisestikin ennen kuin on tärpännyt. Yllätyin siitä, miten henkisesti raskasta tämä yrittäminen on ja siksi tuntuu kuin oltaisi yritetty tätä jotenkin paljon pitempään.
   Välillä mietin, pitäisikö vielä tehdä se kaksi inssiä ja vasta sitten IVF jos kerran päästään mukaan klinikan kokeiluun.
   Toisaalta on helpottava ajatus, että hetkeen ei tarvitse jännittää ja miettiä tätä asiaa...

   On lääkäreissä ollut eroja, on sattunut joku mukavampikin joukkoon. Siellä ei varsinaisesti ole tiettyä hoitavaa lääkäriä, koska kaikki tekevät keikkaa tuonne klinikalle muun työnsä ohella ja siellä sattuu sitten olemaan kuka hyvänsä aina kun sinne mennään.

   Poista
  2. Kyllä se neljä yritystäkin tuntuu minusta jo aika paljolta, kun vertaa miten joillakin onnekkaimmista raskaus saa alkunsa jo ensimmäisellä tai toisella yrityskerralla. :) Meillä vaadittiin viisi yrityskertaa, ja sen verran rankalta se yritysputki tuntui, että jos ei olisi viidennellä tärpännyt, olisi pitänyt varmaan pitää pieni tauko ennen ivf-hoitoihin siirtymistä. Olin etukäteen yrittänyt parhaani mukaan varautua siihen että hoidot voivat venyä ja olla raskaita henkisesti, mutta eihän sitä osaa oikeasti kuvitella etukäteen miltä se sitten tuntuu elää toiveiden ja pettymysten vuoristoradassa. Näin "jälkikäteen" ajateltuna tuntuu että selvisimme aika vähällä hoidoista kuitenkin, ja helpommalla kuin moni muu, vaikka se silloin hoitojen aikana olikin välillä henkisesti raskasta.

   Poista
 2. Enpä tiedä, että käytäisiinkö kuitenkin vielä se 1-2 inssiä, vai säästetäänkö nekin rahat IVF:ään. Mistä tilataan siittiöt, montako olkea jne. Näitä pitää nyt alkaa pohtia :) Meillä oli 4 olkea, jotka nyt siis käytetty.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku