Siirry pääsisältöön

Uudistuksia

Vähän uutta ilmettä blogillekin, kun tummanruskea alkoi tuntua liian synkältä väriltä keskellä kesää!
Sain itselleni kehitettyä oikein megalomaanisen uupumuksen. Tämän kuun alussa (juuri piinapäivien aikaan) oli monta juttua päällekkäin, jotka vei energioita oikein urakalla. Yksi oli se ystäväni hermoromahdus, josta kirjoittelin ja lisäksi nuo piinapäivät ja pettymys ja lisäksi joka päivä ollut menoa aamu kahdeksasta iltakymmeneen.

Olen yrittänyt lisätä liikuntaakin, kun ajattelin jos väsymys johtuu huonosta kunnossa. Olen kahden koirani kanssa käynyt juoksulenkeillä ja alkanut oikeasti nauttia siitä! En ole koskaan oikein tykännyt juosta, mutta nyt juoksen vain sykemittarin kanssa ja olen asettanut itselle tietyt sykerajat, jonka mukaan sitten menen. Ettei tule mentyä liian kovaa. Ja se on oikeasti niin kivaa! Koirat tykkää, kun mennään lujempaa kuin normaalisti ja se olo, mikä tulee jo lenkillä, on niin mahtava.

Syömisten kanssa olen vielä vähän epävarma. En tiedä, pitäisikö nyt hankkia ihan jonkun ammattilaisen tekemä ruokavaliosuunnitelma. Kun kerran nyt olisi syksyyn asti hyvin aikaa tehdä pientä kehonmuokkausprojektia. Lähinnä siis haluan eroon keskivartalorasvoistani, jotka epäilemättä ovat enimmäkseen tuolla vatsaontelon sisäpuolella, mikä on tietysti kaikista epäterveellisintä. Olen juuri sellainen "laiha läski", josta puhutaan. Eli näytän muista ihan hoikalta, mutta koen olon usein tukalaksi ja paksuksi. BMI on 22-23, mutta olo ei ole sen mukainen. Olen myös pitkään kärsinyt erikoisista kivuista kylkien "sisäpuolella" aamuisin. Joudun joskus heräämään ja nousemaan ylös sen takia, etten voi olla enää pitkällään, kun kiristää niin paljon. Tämä on lähestulkoon loppunut nyt kun sokerinsyönti on tosi paljon vähäisempää.

Olen tosi onnellinen, että olen päässyt kontrolliin sokerinsyömisen kanssa. Pidin toukokuussa sitä sokeritonta aikaa ja nyt en syö edes välttämättä viikonloppuisin mitään karkkeja enkä suklaata ole syönyt pitkään aikaan, kun tajusin miten paljon siinä on kaloreita :D Jäätelö on ainoa, mitä näin kesäaikaan menee välillä myös viikolla.

Alkoholi on pysynyt poissa kuvioista ja olen ihan rakastunut Happy Joen alkoholittomaan siideriin, joka on ainoa siideri, joka maistuu oikeasti kuivalta omenasiideriltä! Siinä on kivasti myös vain 20 kcal ja alle 5 g sokeria, joten se on oikeasti parempi janojuoma kuin mehu ;) Plus siinä ei ole mitään väriaineita yms. joista saan mukavat ihoreaktiot - verrattuna limuihin siis.
Toinen hyvä alkoholiton juoma on Söhnlein Brillant -kuohuviini, joka on myös oikeasti kuohuviinin makuinen.
Eli mikä sen kivempaa kuin hyvät juomat ilman alkoholia ja sen aiheuttamia epämukavia oloja! Krapulat on olleet mulla jo muutaman vuoden ajan ihan kammottavia ja lisäksi en tykkää siitä tunteesta, mikä tulee muutaman viinilasillisen jälkeen, kun ei ole enää "in control". Ehkä se on jotain kontrollin menettämisen pelkoa, mutta olkoon mitä on.

Tänä viikonloppuna on edessä kunnon perinteinen alkoholijuhla, eli Ilosaari rock! :D Siellä ollaankin käyty viimeiset noin 6 vuotta ja nyt ekaa kertaa ilman alkoholia ja odotan innolla! Musiikki ja se tunnelma on vaan niin parasta!!!

Kommentit

  1. Näkyykö muilla nuo typerät punaiset raamit tekstien ympärillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näy mitään punaisia raameja. Kivan kesäinen ja kevyt uusi ilme! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.