Siirry pääsisältöön

Ensimmäinen kontrolliultra

Menkat alkoivat aikataulussa viime keskiviikkona. Nyt olen syönyt 5 päivää Letrozolia ja ottanut 2 annosta Bemfolaa, jota en ole itse piikittänyt vaan Mirkku on saanut kunnian tehdä kyseisen toimenpiteen. Tajusin kauhukseni, että joudun loppuviikosta piikittämään 2 annosta Orgalutrania itse! Voiko kukaan aikuinen ihminen olla näin kauhuissaan niin olemattoman neulan vuoksi? Minä voin.

Olen lisäksi syönyt myös Royal Jellyä, jota Lempi kertoi omassa blogissaan käyttäneensä. Täältä löytyy tarkka selostus aineesta.

Hormonit eivät ole aiheuttaneet (vielä) merkittäviä tunnemyrskyjä, mutta koko viikonlopun minua on vaivannut tietynlainen väsymys ja alakulo. Väsymys on ihan sellaista nukuttavaa väsymystä, joka iskee kesken päivän ja alakulo on sellaista, että ei kiinnosta mikään. Kumpikaan ei ole mulle ihan tavallista, joten olen nyt vähän laittanut sen noiden hormonien piikkiin.

Eilen ajelin klinikalle kontrolliultraan. Siellä todettiin n. 6 munarakkulaa molemmin puolin. Niillä oli kokoa 9-10 mm. Vielä ei pystynyt sanomaan, mitkä niistä lähtevät kehittymään. Bemfola jatkuu vielä samalla annostuksella eli 150 IU/0,25 ml joka toinen päivä. Huomenna alkaa Orgalutran-pistokset päivittäin.
Torstaina menen toiseen ultraan heti aamulla ja sitten taas hormonien annostuksia säädellään sen mukaan, miten munarakkulat ovat lähteneet kehittymään.

Toivottavasti torstaina saisin tietää punktiopäivän... Vähän hankala suunnitella seuraavaa työviikkoa, kun ei tiedä, mitkä päivät olen poissa. Pomolle en ole vielä kertonut, koska en ole päättänyt kerronko koko totuuden vai vaan osan. Kohta pitäisi jotain kyllä keksiä sen suhteen...


Kommentit

 1. Hei pakko sanoo!! Gelee royale sisältää kuulemma estrogeeniä, kun taas mm.letrozolien pistäs alentaa sen tuotantoa, itse sen takia oon lopettanut niiden syönnin. En ole kyl varma, onko niistä silti mitään haittaa, mutta itse en uskalla enää käyttää kun noita lääkkeitä myös joudun syömään ja pisteleen :( mutta tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Taidan varmuuden vuoksi jättää noi sitten ottamatta. Hyvä kun huomautit ja kiitos tsempeistä :)

   Poista
 2. Kiva, että asia etenee teillä! Mielenkiintoista kuulla kokemuksia myös ivf:stä. Pakko kysyä, että saatteko jotain huojennusta hintaan, kun olette siinä kokeilussa mukana vai maksatteko ihan samalla kaavalla kuin muutkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiva on, että mennään eteenpäin asiassa :)
   En tiedä tarkalleen, mitä normaalisti maksaa, mutta me maksetaan 2000 euroa.

   Poista
  2. Kuulostaa vähän halvemmalta, kun vertaa siihen, mitä aiemmin laskeskelin meidän klinikan hinnastosta IVF:n kustannuksia. Sisältääkö tuo 2000 euroa myös lääkkeet? Maksaako mahdolliset myöhemmät PASit (pakastetun alkion siirrot) erikseen?

   Tsemppiä tiistain punktioon!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lievää hyperiä ja paluu normaalielämään

Punktion jälkeen minulle kehittyi siis lievä hyperstimulaatio-oireyhtymä ja nestettä kertyi munasarjoihin ihan reilusti. Turvotus, voimakas kiristyksen tunne koko keskivartalossa ja liikkumisen vaikeus olivat ne päällimmäiset oireet. Öisin heräilin monta kertaa, kun kiristi joka kohtaa ja oli hankala vaihtaa asentoakin. Päivällä oli sellainen olo kuin maha olisi koko ajan täynnä vettä tai ylipäänsä täynnä. Joka askel tuntui epämiellyttävänä. Jos enemmän tuli liikuttua (siis otettua muutama ylimääräinen askel pihapiirissä) niin särkyä saattoi esiintyä munasarjoissa, mutta voimakkaampia kipuja ei onneksi. Lääkäri sanoi, että liikkuminen stimuloi munasarjoja lisää, joten liikkumista tulisi välttää. Ihan vuodelevossa en pystynyt olemaan kun Mirkku oli epäkätevästi juuri tuon viikonlopun reissussa ja kotihommia ja koirien hoitoa oli pakko vähän jatkuvasti tehdä. Sunnuntai-iltana sitten olo olikin edelleen yhtä tukala, väsymys oli kova ja palelikin vielä. Mittasin lämmön, joka oli noin as

Alkioliima / EmbryoGlue ???

Sunnuntaina kp11 tikkuun piirtyi LH-piikki, jota kuitenkin vähän epäilin tulkintavirheeksi, koska niin aikainen ajankohta tuntui erikoiselta. Kohdun limakalvo oli hyvän näköinen ja muutenkin näytti siltä, että sunnuntain LH-piikki olisi ihan looginen. Sitten hoitaja kysyi, että haluammeko käyttää alkioliimaa ? Say what? EmbryoGlue on siis aine, josta on jotain näyttöä, että siitä voi olla hyötyä alkion kiinnittymisessä. Sisältää mm. hyaluronia. Lääkäri sanoi, että valmistajan mukaan siitä ei ainakaan ole haittaa.. heh heh! Eivät siis erityisesti sitä suositelleet, koska näyttö sen hyödystä on ilmeisen vähäistä. Mutta meidän pitäisi nyt kuitenkin päättää, haluammeko käyttää jotain ainetta, joka maksaa 200 e, joka EHKÄ voi auttaa alkionkiinnityksessä. Ja ilmoittaa klinikalle huomenna! Please, onko kellään mitään tietoa / kokemusta / valistunutta arvausta tähän asiaan? Siirtopäiväksi päätettiin torstai.

Alkionsiirto nro 5

Tiistaina tehtiin viides ja toistaiseksi viimeinen alkionsiirto. Tässä kierrossa oli mukana siis estrogeenikorvaushoito, kortisonitukihoito ja keltarauhashormoni. Positiivista oli, että ovulaatiota ei tarvinnut lainkaan kytätä! Viimeksi kokeiltu alkioliima ja Gonepeptyl jätettiin nyt pois. Kohdun limakalvo oli tiistaina jo 12 mm. Itse siirto sujui taas näppärästi ja mitään ongelmia ei ole yhdenkään inseminaation tai alkionsiirron kanssa ollut, mikä on oikeasti tosi huippua, koska ainakaan itse toimenpidettä ei tarvitse jännittää. Tosin tällä kertaa oli eri lääkäri kuin ehkä kolmella viime kerralla ja olin tietysti yhtäkkiä ihan paniikissa! Tunnistin lääkärin yhdeltä aiemmalta käynniltä ja muistin, että hän valitsi ihan vääränkokoisen ankannokan ja oli muutenkin jotenkin vähän töykeä. Tämä kokemus oli nyt onneksi positiivisempi ja ihan ammattilainen hänkin oli :D Alkio meni tosi hyvälle paikalle (kuten myös viimeksi) ja on siis kestänyt jo viime syksynä yhden pakastuksen, noin ku